Despre noi

 

 

microenerg noaptea

 

SC. MICROENERG S.R.L. , cu sediul in Bacau, B-ul Unirii nr. 90, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului  BACAU sub  nr. J04/584/1996, CF:R8461794, este specializata in proiectare, instalare si intretinere sisteme de alarma impotriva efractiei si semnalizare inceput de incendiu , monitorizare , dispecerizare si interventie precum si in servicii de paza a obiectivelor, bunurilor , valorilor si consultanta , servicii de transport valori , garda de corp si consultanta,  fiind autorizata de INSPECTORATUL GENERAL AL POLITIEI – DIRECTIA POLITIEI DE ORDINE PUBLICA  conform Legii 333/2003 cu licentele de functionare nr.249/T si nr. 397-P din data de 22.03.2005 .

„Microenerg security” este marca inregistrata a S.C. MICROENERG S.R.L.

Deviza MICROENERG este: „Seriozitate pentru Securitate!”

Scurt Istoric

1996                           Infiintarea S.C. Microenerg  S.R.L. in ziua de 3 mai, domeniul principal de activitate fiind instalarea sistemelor de alarmare,  comercializarea, instalarea si service-ul statiilor radio voce, a centralelor telefonice si a altor automatizari. Numarul initial de angajati: 3, numar de actionari:3.

1997                           Firma se dezvolta si are lucrari cu preponderenta in domeniul sistemelor de alarmare desi piata inca nu e pregatita. Se fac primele teste din Bacau si probabil printre primele din Moldova de monitorizare a sistemelor de alarmare instalate la abonati. La sfarsitul anului deja apare si prima solicitare a unui client, astfel incat primul obiectiv monitorizat in orasul Bacau este magazinul de prezentare al firmei Romstal. Numarul de actionari devine 2 prin retragerea unuia dintre asociati. Numar de salariati: 3

1998                           Se castiga licitatia organizata de o societate comerciala astfel incat se instaleaza peste 20 de sisteme complexe de alarmare la inceput de efractie la magazinele de prezentare, casierii, etc. Si acest client doreste monitorizare, adaugandu-se numarului crescand de clienti care optau pentru acest tip de serviciu. Se castiga inca o lucrare deosebita si de mare anvergura, Centrala Digitala Connex (actuala Vodafone), lucrare deosebit de complexa alcatuita din subsisteme de alarmare si stingere incendiu, subsistem de alarmare la efractie, control acces, supraveghere video.

Se achizitioneaza cu eforturi deosebite noi echipamente radio de transmisie date capabile sa extinda capacitatea dispeceratului de monitorizare a sistemelor de alarmare. Se infiinteaza echipele de interventie rapide proprii dupa o tentativa nereusita de parteneriat cu o firma de paza. Numarul angajatilor devine 18.

1999 – 2002          Se continua dezvoltarea firmei, se mareste portofoliul cu noi clienti importanti, se diversifica dotarea materiala, este o importanta perioada de acumulare. Este realizat primul import de echipamente radio de transmisie date, e un moment important, marcheaza inceputul scaderii “dependentei” de monopolul impus de importatorii traditionali.

2003               Datorita experientei acumulate si a managementului se reuseste atragerea unor parteneri de afaceri foarte importanti, astfel incepe instalarea sistemelor de alarmare si electronice de supraveghere la Statiile de carburanti Rompetrol care se construiesc in zona Moldovei. Spatiul in care isi desfasoara activitatea firma devine mult prea mic ca suprafata si compartimentare, astfel incat in decembrie se reuseste achizitionarea cladirii in care ne desfasuram activitatea si in prezent si incepe renovarea acesteia.Camera de Comert si Industrie Bacau ne acorda Locul 1 in Topul prestatorilor de servicii la Sectiunea Intreprinderi mici in domeniul nostru de activitate.

2004 – 2005          La inceputul anului 2005 pe data de 14 feb. firma se muta in noul sediu. Se achizitioneaza un teren adiacent cladirii principale. Calitatea serviciilor creste constant, aceasta fiind una din preocuparile constante ale conducerii. Sunt achizitionate masini noi necesare pentru desfasurarea activitatii.

2006                  Urmare a eforturilor constante de crestere a calitatii serviciilor se achizitioneaza in urma unor selectari atente a firmelor din domeniu de pe plan international un soft de monitorizare specializat, Patriot Monitoring Software, deosebit de performant, varf de gama pe plan mondial in domeniu si in urma unor tratative firma noastra devine distribuitor in Romania si Republica Moldova  pentru Patriot Systems, firma care a realizat acest soft si se ocupa de imbunatatirea sa permanenta. In luna aprilie, ca urmare a preocuparilor conducerii pentru imbunatatirea calitatii serviciilor se obtine si acreditarea firmei din punct de vedere al managementului calitatii acreditare facuta de firma englezeasca QEC. Astfel, firma Microenerg devine prima firma cu profilul “Proiectare, instalare si service sisteme electronice de alarmare, Servicii de interventie in caz de efractie” din judetul Bacau. Se obtine un al doilea loc 1 in Topul prestatorilor de servicii organizat de Camera de Comert si Industrie Bacau. Sunt importate un numar important de echipamente radio de transmisie date, pas esential pentru extinderea serviciilor de monitorizare prin unde radio acesta fiind cel mai sigur mijloc de monitorizare, cel mai fiabil si cel mai avantajos si pentru client, siguranta de transmisie a datelor fiind maxima, dezavantajul acestei metode fiind insa costurile mari pe care trebuie sa le suporte firma prestatoare a unor astfel de servicii pentru extinderea acoperirii retelei si pentru achizitionarea acestor terminale radio costisitoare.

Incepe constructia unei hale de dimensiuni reduse pe terenul situat in spatele cladirii, urmand sa aiba scop de garaj, compartiment pentru grupul electrogen si magazie principala de echipamente.

2007-2009           Se demareaza amenajarea spatiului comercial de la parterul cladirii pentru deschiderea unui “Security Center”, showroom de prezentare a echipamentelor de alarmare electronica, supraveghere video, control acces, etc.  comercializate de firma noastra.

Firma isi dezolta activitatea pe departamentul de intalari sisteme de securitate semnand un contract important cu firma G4S Security Services, asigurand intalarea a peste 94 de sisteme de securitate avand ca beneficiar final Compania de Posta Romana , in toata zona Moldovei.

2010                     Firma Microenerg reuseste vanzarea primului soft de monitorizare  Patriot in Romania.

2011 – 2014            Criza economica afecteaza activitatea firmei, departamentul de paza suferind scaderea numarului de angajati datorita practicilor ilegale si neloiale fata de angajatii lor practicate de co123ncurenta din domeniu.

Dispeceratul de monitorizare trece printr-un proces firesc si normal de modernizare, sunt inlocuite serverele de monitorizare cu unele noi, performante, se creste accentul pe imbunatatirea solutiilor de siguranta, redundanta si asigurare a functionarii continue a echipamentelor astfel incat serviciul de monitorizare sa nu fie afectat de posibilitatea aparitiei unor defecte cauzate de echipamente, caderi accidentale sau avarii de alimentare cu tensiune electrica, sunt analizate si remediate vulnerabilitati, etc.

Cel mai important lucru este ca in ciuda crizei economice prelungite ne-am pastrat identitatea, modurile de lucru, acuratetea si nu in ultimul rand … seriozitatea pentru securitate.

In prezent , compania Microenerg are un numar de 40 de angajati permanenti.

118

Conducerea  si structura societatii: 56

Societatea MICROENERG este structurata in patru departamente principale:

 

A. Departamentul Tehnic

B. Deparamentul de Monitorizare si Interventie

C. Departamentul Comercial

D. Departamentul Paza

 

Conducererea societatii este formata din :

–        director general:  ing. Daniela Popovici

–        director tehnic:    ing. Doru Popovici

Societatea MICROENERG  are un sediu propriu, o cladire cu parter si etaj in suprafata desfasurata de 340 mp, din care 240 mp sunt destinati desfasurarii activitatilor de consultanta specializata in domeniu, dispeceratului tehnic, a echipelor de interventie, birouri, laborator tehnic, magazie de echipamente, iar 65 mp sunt destinati unui spatiu comercial de profil (showroom  securitate ).

Firma  noastra are   implementat  sistemul de management al calitatii ISO 9001:2000 inca din anul 2006.

POLITICA MICROENERG IN DOMENIUL CALITATII SI MEDIULUI

SC MICROENERG  SRL  are ca scop obtinerea de rezultate calitative la nivelul asteptarilor clientilor, conform cerintelor si necesitatilor, standardelor si normelor in vigoare specifice activitatilor pe care le desfasoara.Sistemul de management integrat calitate/mediu propriu adoptat de compania noastra este creat in concordanta cu celelalte politici ale firmei si raspunde la cerintele standardelor SR EN ISO 9001:2008 SI SR EN ISO 14001:2005.

Perfectionarea permanenta a sistemului de management integrat are ca obiect principal satisfactia deplina a clientilor si respectarea legislatiei in vigoare priving constructiile , asigurarea conditiilor mediului inconjurator, de promovare a tehnicii noi si a echipamentelor noi in domeniul securitatii , cu respectarea prevederilor legale in vigoare.

MICROENERG  este o companie in continua dezvolatre si transformare. De-a lungul celor 18 ani de existenta MICROENERG si-a format propria cultura si identitate.

Trasaturile esentiale ale culturii MICROENERG sunt:

-sustinerea si incurajarea cooperarii interne, a dezvoltarii si invatarii permanente ;

-asigurarea responsabilitatii individuale;

-practicarea concurentei loiale;

-luarea decizilor efficient.

Valorile MICROENERG :

  • Transparenţa
  • Responsabilitatea
  • Eficienţa
  • Competenţa
  • Echitatea

In ceea ce priveste  angajaţii – spiritul de echipă, profesionalismul, învăţarea şi perfecţionarea continuă, autocontrolul şi autodisciplina, calitate în tot ceea ce facem .

In ceea ce priveste  mediul intern – dezvoltarea sentimentului de participare şi a celui de proprietate, ingaduinta faţă de eşecurile care pleacă de la intenţii bune, credinţa în individ,  incurajarea si sprijinirea celor tineri, oportunităţi  pentru ambele sexe, împărtăşirea experienţei , a celor mai bune realizari dar si invatarea din propriile greseli.
ASUMAREA RASPUNDERII

Avem incheiate polite de asigurare pentru acoperirea prejudiciilor ca urmare a furtului si distrugerilor prin efractie. Societatea are in permanenta  un serviciul tehnic de instalare si intretinere sisteme antiefractie, semnalizare inceput de incendiu , supraveghere video. Suntem capabili sa raspundem unei comenzi de instalare in termen de max 24 de ore de la primirea notei de comanda.