Sisteme de securitate cu „ceață”

Sisteme de securitate cu „ceață”

Microenerg vă propune!

 

Scenariul de protecție la tentative de efracție este acum complet adaugând

veriga lipsă: protecția cu ceață!

          Așa cum încercăm să ne obișnuim clienții de mai bine de 18 ani, încercăm implemantarea cât mai rapidă a celor mai noi și mai revoluționare soluții pentru asigurarea unor sisteme de securitate eficiente și a unei stări de securitate ridicate a beneficiarilor noștri.

Orice protectie la tentative de efractie se bazeaza pe masuri de protectie fizico-mecanica a obiectivului protejat, urmate obligatoriu de masuri de securitate electronica, respectiv sistem de alarmare la inceput de efractie, sistem de supraveghere video si servicii de monitorizare si interventie in caz de alarma. Evident insa ca serviciul de monitorizare si interventie in caz de alarma nu asigura protectie din momentul zero al declansarii sistemului de securitate.

Exista anumiti timpi de reactie din momentul in care s-a declansat sistemul de securitate si pana la momentul interventiei propriu zise la locul faptei de catre agentii de interventie, timpi pe care orice firma de securitate se straduieste (sau ar trebui) sa ii reduca cat mai mult si poate reusi prin :

 • realizarea unui sistem de securitate performant la obiectivul protejat astfel incat detectia sa se faca intr-o faza incipienta, inainte ca infractorul sa fi ajuns deja in interiorul obiectivului, fortand inca usia de access au inainte ca acesta sa fi ajuns in zona cu bunuri de valoare ridicata;
 • utilizarea transmisiei semnalului de alarmare prin unde radio in mod instantaneu la dispecerat;
 • utilizarea unor echipamente si softuri extreme de performante pentru tratarea alarmelor in cadrul centrului de monitorizare si receptie a alarmelor;
 • reactia prompta a unui operator dispecer profesionist, cu experienta bogata la active;
 • comunicarea radio rapida intre operatorul dispecer si echipajele de interventie;
 • raspandirea judicioasa a masinilor de interventie in teren si alegerea punctelor de stationare pentru acestea astfel incat timpii de interventie sa fie minimi;
 • utilizarea unor masini de interventie in stare perfecta de functionare, cauciucuri adaptate starii vremii in curs, pastrarea masinilor “calde” (mai ales pe timp de iarna), utilizarea unor masini cu tractiune 4×4 pentru interventia in zone mai greu accesibile, inzapezite, teren noroios, etc.    

        Si totusi… oricat am comprima acesti timpi, exista anumite categorii de obiective la care cele 2-4 minute pana la realizarea interventiei propriu zise sunt suficiente pentru ca daunele produse prin furt sa fie considerabile.

Ce e de facut pentru astfel de situatii?

Exista o solutie ! Aceasta e data de utilizarea tunurilor de ceata pentru sisteme de securitate ce ceata.

 

Ceata5

           In cazul interventiei la alarme de tip hold-up, prin apasarea butonului de panica, este bine cunoscuta reactia frustranta a personalului agresat care reproseaza timpul lung de interventie, chiar daca acesta a fost in unele cazuri de numai 2 minute, pentru cel aflat in situatia respectiva, sub amenintarea unui agresor, timpul fiind mult expandat si fiecare secunda perceputa acut.

           Tunul de ceaţă umple în numai câteva secunde spaţiul protejat cu o ceaţă albă, densă, impenetrabilă, astfel incat infractorului ii va fi imposibil să isi vedeţi chiar propria palmă! Infractorii nu pot fura ce nu pot vedea!

           Tunul de ceata Protect este complet fabricat in UE, in Danemarca, de catre firma cu acelasi nume care are mai bine de 13 ani de experienta in domeniu.

 Protect_dispozitiv

Caracteristici principale:

 

 • Inofensiv asupra echipamentelor IT si a inventarului. Ceaţa „uscată” este complet inofensivă asupra corpului uman, echipamentelor IT, a inventarului,etc. Ceaţa este certificată de către laboratoare din întreaga lume ca fiind sigură şi complet inofensivă. Tunurile de ceaţă PROTECT funcţionează fără probleme în diverse magazine cu articole electronice şi în săli server.
 • Inofensiv asupra corpului uman si animalelor. Sistemul de securitate cu ceaţă se bazează pe acelaşi principiu ca şi generatoarele de fum care sunt folosite în teatre şi discoteci de peste 50 de ani. Acesta este testat şi certificat ca fiind complet sigur de către laboratoare independente din întreaga lume, sistemul fiind aprobat şi de către poliţie.
 • Ceaţa persistă mult – fără reziduuri Exemple de situatii reale de tentative de efractie in spatii protejate suplimentar cu tunuri de ceata au fost surprinse de camere video in imaginile de mai jos:

 

Declansare_ceata

 • Ceaţa densă poate persista un timp foarte lung, chiar cu o ventilare corespunzătoare va dura până la 20 de minute obţinerea vizibilităţii complete. Dacă aerisirea are loc într-o oră, ceaţa nu va lăsa urme uleioase sau alte reziduuri pe suprafeţe. Tunul de ceaţă PROTECT poate degaja ceaţă de mai multe ori din acelaşi rezervor de fluid.

Adaugand aceasta veriga lipsa in scenariul de aparare impotriva tentativelor de efractie, riscul dvs. poate fi redus extrem de mult, pana aproape de zero, iar infractorii pot fi prinsi chiar la locul efractiei.

Microenerg va ofera acum cele mai avantajoase sisteme de securitate cu ceata.

 

 

Microenerg. “Seriozitate pentru Securitate !”

2014

 

 

Tags: , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns