Protocol de monitorizare

PROTOCUL DE MONITORIZARE SI INTERVENTIE, DESCRIERE SERVICII.

Serviciul nostru de monitorizare sisteme de alarmare este total flexibil, toate evenimentele şi protocoalele pot fi modificate pentru a se potrivi perfect cu solicitarile dumneavoastră individuale.

1. INTRODUCERE

Serviciul nostru de monitorizare siteme de alarmare este o componentă vitală a pachetului dumneavoastră de securitate. Următoarele informaţii vă vor ajuta să înţelegeţi procedurile noastre de operare, şi pot fi adaptate pentru a se potrivi nevoilor dvs. individuale. În acest fel putem oferi serviciile care aveţi nevoie.

Înţelegerea protocolului noastru de monitorizare alarme va ajuta în primul rând să evitaţi reactii costisitoare de actiune in caz de alarma şi în al doilea rând a vă ajuta obtinerea unor beneficii maxime de la sistemul dvs. de alarmă insotit de  serviciul nostru de monitorizare.

2. OBIECTIVELE  NOASTRE

● Sa vă oferim cel mai bun, sigur, flexibil si mai transparent serviciu de monitorizare disponibil în Bacau.

● Sa va oferim o deplina transparenta a serviciilor de monitorizare si interventie prin raportarea in timp real pe telefonul beneficiarului a unui SMS care sa contina un text clar si concis despre starea sistemului dvs. a informatiilor cu privire la ora, data, zona, descrierea zonei care a generat alarma, starea de armat sau dezarmat a sistemului insotita de numele persoanei care a efectuat operatia, cadere sau restabilire de tensiune 220 V AC. Anuntarea se face la 6 secunde de la receptionarea la dispeceratul nostru a semnalului de alarmare in marea majoritate a situatiilor, alte intarzieri pot sa depinda doar de operatorii de telefonie mobila

ATENTIE ! Doua mari avantaje va sunt oferite prin serviciul de raportare gratuita prin SMS.

1.    Acesta nu este doar un simplu SMS de informare, el este o dovada ca informatiile trimise de sistemul dvs. de securitate ajung la serverele noastre care ruleaza aplicatia de monitorizare si implicit pe ecranul operatorului dispecer, deci canalul de comunicatie intre sitemul dvs. de securitate si dispeceratul nostru este perfect operational ! Nu confundati semnificatia acestui SMS cu cea a unuia trimis de un dispozitiv local conectat la centrala dvs. de alarmare.

2.    In cazul receptionarii prin SMS a unui mesaj de alarma dvs. va puteti astfel conecta cu un laptop avand conexiune la internet din orice punct al lumii si sa va conectati la sistemul dvs. de supraveghre video aflat in locatia protejata vizualizand live modul de reactie al echipajelor noastre de interventie, timpul de interventie, etc.

●  Sa vă oferim informaţii procedurale şi tehnice astfel încât să puteţi maximiza beneficiile sistemului dvs. alarmă, inclusiv oferindu-vă acces la jurnalele de activitatea ale dvs. respectiv la mesajele receptionate la dispeceratul nostru precum si la informatiile ce privesc tratarea  alarmelor de catre dispecerii nostri impreuna cu echipele de interventie prin intermediul serviciului nostru de expediere automata a acestora prin email la adresele specificate de dvs. sau la cerere expresa.

Atentie: Datele sunt prelucrate si transmise in mod automat de catre serverul nostru de monitorizare, fara interventia operatorilor nostri, neexistand suspiciunea ca ele ar putea fi “alterate”, ele sosind in casuta dvs. de email in fisiere format pdf, vizualizarea lor fiind facuta utilizand softul Acrobat reader.
● Sa oferim clientilor nostri, o resursă de informaţii pentru a-i  ajuta sa controleze cat mai eficient accesului angajatilor lor în sediu si spatiile proprii, cu scopul expres de a elimina posibilitatea de furturilor comise de catre personal sau a utilizarii neadecvate a acestor spatii.
● Sa intretinem sistemele de securitate, sa le imbunatatim in mod constant functionarea, sa le reconfiguram odata cu aparitia unor noi tehnologii de securitate astfel incat activitatea noastra  sa reduca posibilitatea producerii de alarme false, reducand astfel costurile de interventie in caz de alarma si apelurile de alertare a beneficiarilor.

3. CUM PUTEM FI CONTACTATI

● Prin intermediul numarului nostru de telefon fix: 0234 512111;

● Prin intermediul numarului nostru de fax fix: 0234 511666;

● Prin intermediul numarului nostru de telefon mobil direct la dispecerat: 0730560731;

● Prin email la : office@microenerg.ro;

                       doru.popovici@microenerg.ro

                       contabilitate@microenerg.ro

                       comercial@microenerg.ro

● Prin posta sau vizitandu-ne la adresa B-dul Unirii, nr.90, Bacau, 600390.

4. MODIFICARILE DATELOR DE CLIENT

Ori de câte ori intervin modificari ale persoanelor de contact, utilizatoriilor sistemului de alarmă, schimbarea numerelor de telefon sau a parolelor de tip “OK” sau “HOLD-UP”, a programului zilnic normal de armare/dezarmare trebuie să fim anunţaţi cât mai curând posibil.

Preferam ca  modificările informaţiilor dvs. de monitorizare să ne fie trimise prin e-mail sau fax, insotite de semnatura dvs. si stampila firmei (dupa caz). Va rugam sa utilizati pentru aceasta formularul nostru de actualizare informaţii, care poate fi descarcat direct de aici de pe site-ul nostru. În acest fel vom avea o înregistrare scrisă şi există şanse mai mici pentru erori de scriere si incarcare informatii.

5. PROCEDURILE NOASTRE

Inainte de conectarea sistemului de alarma la dispeceratul Microenerg va fi intocmita impreuna cu un consultant al firmei noastre o lista cu nume si date de contact a persoanelor de contact in caz de urgenţă sau de alarma reala confirmata, personalul de securitate de răspuns (dupa caz),  titularii ce detin chei pentru acces in obiectiv  capabili sa furnizeze asistenţă in caz de alarma.

Se introduc pe serverul nostru de monitorizare date concrete despre obiectivul ce urmeaza a fi conectat la dispecerat, respective, adresa exacta, particularitati de identificare a obiectivului, vecinatati, inclusiv hartile detaliate ale obiectivului, destinatia incaperilor cu pozitionarea pe acestea a senzorilor care compun sistemul dvs. de alarma astfel incat dispecerul sa aiba informatii concrete pe care sa le transmita echipajelor de interventie despre evolutia din teren a starii de alarma generate de o tentative de efractie.

Se stabilesc de comun accord cu beneficiarul doua parole pentru corecta identificare a personalului de catre dispecerul Microenerg in cazul contactarii telefonice:

– parola “OK” are rolul de a confirma dispecerului ca persoana este indreptatita sa-i confirme starea normala a sistemului, o eventuala eroare de utilizare la armare sau dezarmare, etc. Prin aceasta parola utilizatorul anuleaza necesitatea interventiei fizice a echipajelor de interventie.

– parola “HOLD-UP” sau “sub amenintare” are rolul de a atentiona dispecerul ca persoana este constransa sa ofere informatii eronate despre starea reala de fapt din interiorul obiectivului si de fapt este amenintata de catre un agresor si in cadrul obiectivului este un jaf in derulare. In urma primirii unei astfel de informatii dispecerul va recontacta echipajul de interventie care se deplaseaza la obiectiv punandu-l la curent cu noua situatie si acesta va proceda conform protocoalelor stabilite din timp.

Când sistemul dvs. intra in stare de alarma la efractie, dispecerul tehnic Microenerg contacteaza cel mai apropiat echipaj de interventie pentru deplasarea la obiectivul dvs. apoi  va face o verificare telefonica la obiectiv cand acesta e dezarmat, sau avut loc o alarma la dezarmare sau la armare.

Dacă nu există nici un răspuns la acest apel, daca exista raspuns dar persoana confirma situatia de alarma reala sau daca persoana care răspunde la telefon nu  cunoaşte parola “OK” sau utilizeaza parola “raspuns sub amenintare”, atunci echipa de interventie continua deplasarea la obiectiv fara sa-i fie anulata  interventia de catre dispecerul tehnic.

6. SERVICIUL DE TRIMITERE AUTOMATA A JURNALELOR DE EVENIMENTE SI A RAPOARTELOR DE MONITORIZARE PE EMAIL

Noi administrăm un program de monitorizare numit Patriot, dezvoltat de firma Patriot Systems din Noua Zeelanda si care este un varf in domeniul programelor de monitorizare la ora actuala in lume. Dealtfel firma Microenerg este si reprezentant Patriot de vanzari pentru Romania si Moldova. Acest soft vă permite in masura in care optati pentru acest serviciu să primiti jurnalul de evenimente raportate la dispeceratul nostru de monitorizare de catre centrala de alarmare.

Tot ce trebuie sa aveti este un computer conectat la internet. Pentru a va inregistra pentru acest serviciu tot ce faceti este sa ne contactati si vom seta acest serviciu pentru dvs. personalizat, la ce date ale lunii doriti si la ce interval de timp doriti.

Veti receptiona un raport generat in mod automat de catre serverul nostru de monitorizare precum si rapoartele de tratare a alarmelor ce contin cu data, ora, minut si secunda ce eveniment a avut loc, cand a fost prima data deschisa fisa de tratare alarma de catre dispecer, reactia acestuia, persoanele contactate, comentarii succinte facute de acesta cu privire la discutii purtate cu persoanele de contact, echipajele de interventie, motivele ce au stat la declansarea alarmei. Aveţi posibilitatea bineinteles si de a imprima, de asemenea, jurnalele si rapoartele receptionate.

Nota: Aceste jurnale sunt neconfigurabile de catre operatorul uman sunt redactate direct de catre serverele de monitorizare in format pdf, au alocate o numar unic de inregistrare si nu permit truncherea, modificarea informatiilor cu buna sau mai putin bune intentii, exactitatea datelor din aceste jurnale fiind mai presus de orice indoiala.

Asta face diferenta intre o firma care a investit si utilizeaza un soft profesional de monitorizare si una care utilizeaza aplicatii “entry level”, solutii tehnice de monitorizare “la pachet”. Castigatorii in aceasta situatie sunt beneficiarii finali ai unor astfel de solutii de monitorizare care le ofera transparenta deplina a serviciului cat si noi ca firma fiind  mereu cu atat mai motivate sa mentinem standarde din ce in ce mai inalte pentru siguranta si mentenanta sistemelor de securitate instalate precum si pentru serviciile pe care le prestam.

Softul de monitorizare Patriot ofera informatii extreme de precise si detaliate despre modul de tratare a alarmei de catre operatorii dispeceri prin utilizarea unor contoare automate de timp si introducerea acestora in jurnalul de tratare, inregistrand automat timpul la care a aparut mesajul de alarmare pe ecranul acestuia, numarul de secunde dupa care a fost deschisa fereastra de tratare a evenimentului, timpii exactii cand acesta a completat anuntarea echipajelor de interventie, a persoanelor de contact a beneficiarului, a fostelor de ordine, etc.
Serviciul nostru de monitorizare este complet transparent.

Puteţi vedea exact atunci când un eveniment a avut loc, care a fost răspunsul nostru, cat timp a durat pana la reacţie şi ce măsuri am pus în aplicare.

In situatia unor obiective comerciale (spatii comerciale, birouri, depozite, sedii de firma, etc.) aceste jurnale va permit sa:

          ● Vizualizati daca cineva a intrat in obiectivul dvs. in timpul noptii, cand a fost armat sistemul de alarma, cand a fost dezarmat a doua zi dimineata. Majoritatea furturilor interne comise de catre angajati se petrec in afara orelor de program fie de catre personal care dezarmeaza mai devreme, fie armeaza mai tarziu dupa terminarea orelor de program, fie se intorc si dezarmeaza dupa orele de program cand nimeni nu se mai afla in obiectiv.

Daca optati pentru serviciul de urmarire program de armare, dezarmare noi vom face acest lucru in mod gratuit, pe baza programului de lucru Luni-Vineri, Sambata si Duminica. Orice modificare de program comunicata in scris va fi introdusa in soft si urmarita de catre personalul centrului nostru de monitorizare, reactia in cazul lipsei armare, dezarmare in afara orelor de program fiind efectuata conform planului de masuri stabilit cu dvs. Acesta poate fi diferit de la beneficir la beneficiar, particularizat, astfel incat sa raspunda cat mai exact cerintelor acestuia.

          ● Vizualizati diverse stari tehnice din obiectivul dvs., spre exemplu daca alimentarea cu energie electrica a fost oprita peste noapte, daca si cand a revenit, din vina furnizorului de energie electrica sau din cauza unor avarii. Daca activitatea dvs. include utilizarea unor agregate frigorifice atunci aceste informatii v-ar fi utile de exemplu.

Daca optati pentru serviciul de urmarire a acestor stari tehnice si doriti o reactie din partea noastra cand acestea se produc noi o putem face, reactia noastra in aceste situatii fiind cea stabilita de comun acord cu dvs. in planul de masuri personalizat.

In situatia unor obiective tip rezidential (case, apartamente, vile, etc.) aceste jurnale va permit spre exemplu sa:

          ● Vizualizati cand a fost armat, dezarmat sistemul dvs. de securitate si daca a avut loc o alarma in acest timp.

          ● Cand a dezarmat si cand a armat d-na care va ajuta la curatenie deci orele cand aceasta a venit si cand a plecat.

          ● La ce ora a dezarmat copilul dvs. deci cand a venit de la scoala.

7. SERVICIUL DE TRIMITERE AUTOMATA A STARII SISTEMULUI DE SECURITATE PRIN SMS PE TELEFONUL MOBIL

          Abonamentul include anuntarea automata  si GRATUITA in timp real prin SMS pe telefonul unui administrator in caz de alarma a informatiilor cu privire la ora, data, zona, descrierea zonei care a generat alarma, starea de armat sau dezarmat a sistemului insotita de numele persoanei care a efectuat operatia, cadere sau restabilire de tensiune 220 V AC. Anuntarea se face la 6 secunde de la receptionarea la dispeceratul nostru a semnalului de alarmare in marea majoritate a situatiilor, alte intarzieri pot sa depinda doar de operatorii de telefonie mobila.

          Pentru utilizatori suplimentari interesaţi de astfel de serviciu se percepe un abonament modic care la aceasta data este de 4,5 Ron (inclusiv TVA), dar despre tarife cel mai bine trebuie contactat departamentul comercial.

8. SERVICIUL DE VERIFICARE VIDEO A ALARMELOR DE CATRE OPERATORUL DISPECER DIRECT DE PE SOFTUL DE MONITORIZARE PATRIOT

Din luna martie 2011 a fost pus in functiune pe serverul nostru de monitorizare si modulul software de verificare video a semnalelor de alarma.

Acesta asigura o identificare exacta a unui potential pericol si a naturii acestuia odata cu declansarea sistemului de securitate la obiectivul beneficiarului si este un instrument deosebit de util pentru ridicarea calitatii si promptitudinii serviciilor noastre de monitorizare si interventie. Pentru a avea acest avantaj trebuie executata la locatia clientului un sistem de supraveghere video de catre firma noastra sau compatibil (preturile sunt cele mai bune la un raport pret/performanta extrem de avantajos, Microenerg fiind importator de echipamente de supraveghere video de mai bine de 9 ani). Informatiile pe care operatorul dispecer le obtine in acest caz il ajuta la o mai buna coordonare a echipei de interventie si a unei informatii mai consistente oferita acestora in timpul de deplasare la obiectiv.

9. COMUNICATII RADIO INTRE DISPECERAT SI ECHIPAJELE DE INTERVENTIE

          Echipajele de interventie sunt in permanenta legatura radio cu operatorul dispecer, coordonarea si comunicatia cu acestea fiind instantanee, eliminandu-se pe de o parte timpii mari de apelare telefonica gsm sau chiar imposibilitatea realizarii unui astfel de apel in cazul in care operatorul de telefonie mobile are probleme temporare legate de serviciu. Datorita comunicatiei radio transmiterea ordinelor de deplasare in situatii de urgenta catre echipajele de interventie se face instantaneu, fara intarzieri iar pe de alta parte toate echipajele de interventie cunosc situatia operativa, aspect deosebit de important.

          Comunicarea cu echipajele de interventie pe canal radio pe frecvente licentiate proprii combinata cu o solutie de monitorizare a sistemului de securitate prin intermediul emitatoarelor radio de transmisii date conduc la micsorarea absolut semnificativa a timpilor de interventie, crescand in acelasi timp si siguranta serviciilor.

9. FARA COSTURI DE APELARE

          Pe toata durata in care sistemul dvs. de securitate este monitorizat de către noi apelurile necesare sa fie facute la locatia dvs. sau la utilizatorii dvs. vor fi gratuite pentru dvs. indiferent de reteaua in care se fac aceste apeluri.

10. DETINEREA CHEILOR SAU A DISPOZITIVELOR DE ACCES IN OBIECTIV

Obiectiv tip Comercial (spatii comerciale, birouri, depozite, sedii de firma, etc):

Pentru un obiectiv comercial, vă recomandăm să ne puneti la dispozitiie cheile de acces in curtea acestuia astfel incat echipajele de securitate sa poata verifica integritatea acestuia in caz de alarma. Se intampla insa ca aceste obiective sa fie constructii de o geometrie complexa si intrusii sa patrunde prin efractie prin acoperiş,  de sub podea sau printr-un perete despartitor de zidarie usoara şi punctul lor de intrare nu este întotdeauna evident. In situatia in care exista suspiciuni ca un posibil jaf se desfasoara in interiorul acestuia echipa de interventie cere dispecerului tehnic anuntarea si prezentarea unui reprezentant al beneficiarului ce detine cheile de acces pentru verificarea minutioasa a obiectivului. Pana la sosirea acestuia echipajele de interventie asigura obiectivul si caile de acces ca nici un posibil intrus sa nu il paraseasca.

Obiectiv tip Rezidential: Pentru un obiectiv rezidential, vă recomandăm să ne puneti la dispozitiie cheile de acces in curtea acestuia astfel incat echipajele de securitate sa poata verifica integritatea locuintei de jur imprejurul acesteia in caz de alarma.

 

NOTA IMPORTANTA: Pastrarea cheilor sau a dispozitivelor de acces in curti.

          Odata predate firmei noastre cheile de la obiectivele dvs. sunt introduce de catre personalul firmei noastre intr-un plic sigilat pe care va fi imprimat vizibil cu o serie numerica de identificare apoi va fi introdus in una din casetele de valori care dupa aceea vor fi sigilate. Numarul casetei de valori si numarul plicului in care se afla ceile de acces la un obiectiv sunt notate in software si sunt accesibile doar dispecerului tehnic. Orice dezsigilare a unei casete si respective al plicului va fi urmata de resigilarea acestora si de mentionarea scopului dezsigilarii intr-un proces verbal.

          In acest fel se pastreaza o discretie, o protectie a accesului in intimitatea curtii dvs.  si un control a accesului la aceste chei sau dispozitive(cartele de acces, telecomenzi, etc.)

11. PUNEREA LA DISPOZITIE GRATUITA A EMITATORULUI RADIO DE TRANSMISII DATE

          Microenerg preda in regim de custodie beneficiarului emitatorul radio pentru transmisii date si care il va utiliza gratuit pentru conexiunea intre sistemul de securitate al acestuia si dispeceratul nostru pe toata durata derularii contractului.

          Motivele sunt simple. Emitatorul radio este un instrument de lucru prin care firma de monitorizare si interventie isi desfasoara activitatea, deci trebuie sa il ofere in regim de custodie. Pe de alta parte, in afara de comunicatia pe linie telefonica, nici o alta forma de comunicatie electronica in industria de securitate nu este standardizata, fiecare producator de echipamente avand proprii altgoritmi de criptare si comunicatie. In aceasta situatie vanzand un emitator radio de date sau un comunicator gprs (doar ca back-up) beneficiarului il vei oblige pe acesta sa ramana legat de serviciul oferit de cel care i-a vandut echipamentul, neavand nici o garantie ca acel echipament va fi compatibil cu echipamentele utilizate de alt furnizor de servicii de securitate.

          Vanzarea comunicatoarelor gprs de catre firmele prestatoare de servicii de securitate este din acest punct de vedere o practica oneroasa in urma careia are de suferit beneficiarul final care daca va dori sa migreze la o alta companie prestatoare de servicii va ramane cu un dispozitiv complet nefolositor si va trebui sa achizioneze altul de la noua firma care practica acelasi sistem de vanzare al dispozitivului de comunicare.

          Microenerg respecta libertatea de optiune a clientilor sai, lasand ca singura modalitate de “constrangere” a acestora sa fie calitatea serviciilor. De aceea oferim … “Seriozitate pentru Securitate !”

12. MODUL DE CONFIRMARE A TIMPULUI DE INTERVENTIE, A TRASEULUI, DOVEZI DESPRE MODUL DE INTERVENTIE

          Echipajele de interventie Microenerg sunt dotate cu dispozitive electronice de inregistrare a imaginilor video atat din interiorul masinii cat si in fata acesteia. Inregistrarile video sunt de inalta rezolutie, sunt insotite de informatii cum ar fi coordinate geografice, viteza, data si ora setata prin satelit astfel incat pot fi folosite ca proba si puse chiar si la dispozitia clientului in cazuri de suspiciuni a timpului sau modului de interventie, astfel incat eventualele banuieli sa fie indepartate.

          In aceste imagini inregistrate de doua camere video se pot vedea imagini si din interiorul masinlor de interventie cat si din fata acestora, deseori se pot vizualiza foarte clar si numerele de inmatriculareale masinilor implicate in trafic.

          Semnalele GPS primite de la reteaua de sateliti ai servicului cu acelasi nume afiseaza in acest fel pe inregistrari ora exacta, coordonatele, etc.

13. ALARMELE FALSE

90% din alarmele false au trei cauze principale:

● datorita curentilor de aer cu temperature diferite aflati in miscare in obiectiv;

● animale vii sau de insecte;

● alarme datorate erorilor personalului la procedura de armare respectiv dezarmare.

Indepartatii aceste 90% alarme false şi 90% din explicaţiile pe care dvs. le veti da dispecerilor nostri sau echipelor noastre tehnice care vor incerca sa determine natura alarmelor false vor fi indepartate spre confortul dvs. si eficienta noastra.

In timp ce undeva un sistem de alarma se declanseaza datorita unor factori perturbatori in alta parte un sistem de alarma declanseaza in urma unei tentative de efractie.

Ajutati-ne sa fim operativi si sa va putem proteja corespunzator !

13.1 Curentii de aer
Detectoarele de tip PIR (detectie in infrarosu pasiv) au principiul de functionare  bazat pe detectia deplasarii unei  surse de caldura cu o temperatura mai mare decat cea a mediului (temperatura camerei). Aerul cald care se ridica (dintr-un calorifer incins spre exemplu) va crea o miscare pe verticala a acestuia realizand in acest mod o circulatie a aerului cu temperature diferite. Detectoarele in infrarosu pasiv pot detecta in anumite conditii acest amestec şi circulaţie de aer cald şi  rece şi se pot activa accidental din aceasta cauza.       

Exemple tipice de alarme false declansate de curenti de aer:

–        ferestre lasate deschise sau intredeschise mod oscilant: temperatura aerului din exterior e diferita de temeperatura aerului din interior. Aerul cald se va ridica ceea ce va produce un curent de aer care va conduce la declansarea detectorului aflat in apropierea acestora.

–        Instalatii de incalzire sau instalatii de aer conditionat: in general acestea pornesc ori la un anumit interval orar ori la o anumita conditie (scaderea sau cresterea temperaturii sesizata de un termostat) si acestea creeaza probleme in special cand circulatia aerului antreneaza in miscare perdele usoare, decoratiuni usoare prinse suspendat de tavan, baloane, mici panouri montate suspendat de tavan cu signalistica sau cu scop publicitar, care incep sa se deplaseze osciland in amestecul de aer rece si cald. Aceste oscilatii si circulatii de aer pot declansa detectorii de prezenta.

–        Dispozitive odorizante temporizate pentru incaperi cu reserve de tip spray care imprastie aerosoli: cand acestea se afla in apropierea detectorilor de tip PIR la declansarea dispozitivului jetul de aerosol este mai rece decat aerul inconjurator deoarece el a trecut din stare de lichid in stare de gaz si s-a racit absorbind din mediu caldura latenta de vaporizare deci va produce o circulatie de aer cu temperaturi diferite.

Sfaturi pentru evitarea acestor alarme false declansate de curenti de aer:

–        la armarea totala a obiectivului se inchid bine ferestrele si usile;

–        daca particularitatea obiectivului sau a spatiului cere ca acesta sa fie armat cu ferestre deschise atunci se vor izola acesti detectori inainte de armare prin procedura de izolare de la tastatura insa in acest caz ferestrele ar trebui protejate macar de contacte magnetice;

–        preferabil ar fi ca echipamentele de incalzire respective racire sa nu aiba grilele de aerisire amplasate in raza de detectie a senzorilor PIR iar temperaturile de tur a dispozitivelor de incalzire sa fie reglate la temperaturi rezonabile si turatiile turbinelor de ventilatie sa fie setate la valori minime;

–        evitarea decoratiunilor suspendate de tavan in incaperile protejate cu senzori de tip PIR.

–        Amplasarea dispozitivelor odorizante temporizate cu aerosoli in locuri in care jetul eliminate de acestea sa nu fie in imediata apropiere a senzorului de tip PIR.

–        Daca nici una din metodele simple de mai sus nu are rezultat atunci se va incearca schimbarea tipului de detectori cu altii special construiiti pentru medii cu perturbatii.

13.2 Animale vii (animale de casa) si insectele.

–        Cainii şi pisicile sunt o cauza frecventa de declansare a alarmelor false. Chiar şi cu senzori instalati speciali pentru animalele de companie sistemele pot intra in alarma daca animalul urca pe spatarul unui scaun sau fotoliu si se apropie de acesta pre mult, in general daca sar prea sus sau se catara deasupra nivelului pardoselii.

–        Paianjenii si insecte mici obisnuiesc sa isi faca cuib in interioorul detectorilor de prezenta daca montajul acestora nu a fost facut ingrijit si profesionist. In timp aceste insecte se plimba in interiorul detectorului pe suprafata elementului sensibil infrarosu si conduce la declansarea accidentala a alarmei.

–        Mustele care se plimba pe suprafata lentilei detectorului pot conduce la declansarea sistemului de securitate.

          Exista solutii si metode ca aceste alarme false sa fie reduse la zero. Apelati cu incredere la consilierea noastra tehnica, respectati apoi cu exactitate instructiunile pe care vi le oferim si veti beneficia de un sistem de securitate eficient, nu de o sursa de zgomot deranjanta pentru vecini.